Vantaan Luonnonystävät

SÄHKÖPOSTILISTAT

T-PAIDAT

YHDISTYS

Vantaan Luonnonystävät ry eli VaLu on Luonto-Liiton Vantaan aluejärjestö. Jäseniämme ovat kaikki Vantaalla asuvat Luonto-Liiton jäsenet. Toimintamme on kuitenkin avointa kaikille - ei vain jäsenille.

Toimimme Vantaalla monissa eri paikoissa, mutta varsinaisena tukikohtanamme on Tonttulan nuorisotalo Tikkurilassa. Se sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella Tikkurilan asemaa vastapäätä. Tässä vaaleassa, mukavassa ja alueen ainoassa puutalossa pidämme kerhoja, nuorteniltoja, kursseja ynnä muuta. Tonttulassa majailevat säännöllisen epäsäännöllisesti hallituslaiset ja muut aktiivit etenkin keskiviikkoiltaisin. Tule rohkeasti kysymään lisää tai nauttimaan kanssamme kupillinen luomuteetä. Maailmanparantaminen milloin vain on meillä sallittua ja suotavaa!

Toimistomme on Luonto-Liiton Uudenmaan piirin eli LUPin toimiston yhteydessä Pauligin huvilalla Helsingin Taka-Töölössä. Toimistolta käsin hoidetaan kurssien, retkien ja leirien järjestelyitä, yhdistyksen hallintoa ja paljon muuta. Toimistossa sinua palvelee järjestösihteeri Markus Seppälä: toimisto@valu.fi tai p. 050 407 2969.

Toimintamme on monipuolista ja kehittyy edelleen uusien ideoiden ja ihmisten myötä:

Leirit ovat perinteikäs osa VaLun kesää ja vähän talveakin. Lasten kesä- ja talvileirit sekä päiväleirit on suunnattu 7-12-vuotiaille ja noin viikon pituiset leirit ovat erinomainen tapa viettää lomaa. Lastenleirien lisäksi järjestämme luonnontutkimus- ja harrastusleirejä nuorille, talkooleirejä aikuisille sekä perheleirejä, joille voivat osallistua kaikki perheenjäsenet ikään katsomatta.

Kerhot tutustuttavat luonnon ihmeisiin kiinnostavalla tavalla nekin, jotka nuokkuvat koulun biologian tunneilla. Itse keksiminen, tekeminen ja kokeminen ovat kerhoissa etusijalla.

Retket ovat VaLun valtti. Viime aikoina retkillämme on mm. nähty sekä kuultu pöllöjä ja muuttolintuja, taivasteltu tähtiä, tutustuttu niin tehomaatalouteen kuin omavaraiseen elämäntapaankin, rämmitty suolla, metsissä ja vuosisadan alun juoksu-haudoissa. Useimmilla retkillä on mukana ainakin yksi alan asiantuntija.

Kurssit opettavat niin käden- kuin tietotaitoakin. Niillä voit vaikkapa saada valmiuksia kerho-ohjaajaksi tai tutustua vieraiden kulttuurien kasvisruokiin.

Nuorten toimintaillat tutustuttavat vaihteleviin aiheisiin suurpedoista solmuvärjäykseen. Illat pidetään yleensä Tonttulassa ja tarjolla on usein pientä iltapalaa. Illat eivät maksa mitään mahdollisia materiaalimaksuja lukuun ottamatta, joten niihin on helppo tulla ja mennä.

Toimintailloista jännittävimpiä ovat tietysti noin kerran kuukaudessa pidettävät hallituksen kokoukset, joissa suunnitellaan tulevaa toimintaa ja arvioidaan vanhaa. Hallitus paneutuu tarmokkaasti niin VaLun toiminnan pieniin yksityiskohtiin kuin suuriin linjoihin ja varainkäyttöönkin. Kokouksemme ovat avoimia kaikille jäsenillemme, joten olet tervetullut esittämään ideasi mihin tahansa kokoukseen. Yrityksistä huolimatta emme ole kyenneet pitämään kokouksia kuivalla asialinjalla, vaan siellä on todistetusti ollut myös hauskaa...

Yhteydenpito tapahtuu ensisijaisesti aktivistipostin kautta. Kuukauden-parin välein VaLun aktivisti-listalaisille lähetettävässä kirjeessä kerrotaan toimiston tuoreimmat kuulumiset ja tulevat tapahtumat. Lisäksi niissä muistutetaan lähestyvistä halkoista eli hallituksen kokouksista sekä mahdollisista muista (esim. työryhmien) tapaamisista. Jos olet kiinnostunut vain VaLun järjestämistä tapahtumista, voit liittyä suppeampaan tapahtuma-listaan. Molemmat listat saat halutessasi myös sähköpostilla lähettämällä pyynnön osoitteeseen toimisto@valu.fi.  Tuoretta tietoa tapahtumista löydät myös täältä. Ja katsasta myös Luonto-Liiton nettisivut ja tapahtumakalenteri:

Luonto-Liitto >>

Tapahtumakalenteri >>