Vantaan Luonnonystävät
Mechelininkatu 36
00260 Helsinki

Puhelin: 050 407 2969
Sähköposti: toimisto@valu.fi

ETUSIVU

YHDISTYS

AJANKOHTAISTA

LUONTOKERHOT

LUONTOLEIRIT

Usein kysyttyä
Ohjaajaksi

SÄHKÖPOSTILISTAT

T-PAIDAT

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

 

Lasten kesäleirit

 

Millaista ohjelmaa leirillä on?

 

Luontoleirillä kun ollaan, suuri osa ohjelmasta liittyy tavalla tai toisella luontoon. Leirillä mm. retkeilemme ja tutustumme ympäröivään luontoon harrastusryhmissä, taiteilemme ja harjoittelemme kädentaitoja. Leikit, leirinuotiolla istuminen ja oma aika ehkä oman telttakummin kanssa ovat myös tärkeä osa leiriä.

 

Montako ohjaajaa leirillä on?

 

Ohjaajia on viisi, eli noin yksi viittä leiriläistä kohden. Ohjaajien, leirinjohtajan ja kokin lisäksi leirillä työskentelee apukokki ja useimmiten kaksi apuohjaajaa.

 

Montako lasta leirillä on?

 

VaLun lastenleireillä on useimmiten 25-30 lasta. Kesän viimeisin leiri saattaa jäädä kooltaan vähän pienemmäksi.

 

Tarjotaanko leirillä vain kasvisruokaa?

 

Leirillä tarjotaan täyttävää, maukasta ja monipuolista kasvispainotteista ruokaa. Pyrimme valmistamaan tuttuja ja maistuvia ruokalajeja. Myös erityisruokavaliot otetaan huomioon, joten muistattehan ilmoittaa ruoka-allergiat ja muut toivomukset mahdollisimman aikaisin toimistolle.

 

Miten leirille mennään?

 

Leirihintaan kuuluu kuljetus tilausbussilla leirille ja takaisin Tikkurilasta tai Myyrmäestä. Muistathan ilmoittaa, kummasta paikasta leiriläinen tulee leirille ja haetaan leirin päättyessä!

 

Millaiset varusteet leirille tarvitaan?

 

Kesäleireillä tarvitaan lämmin makuupussi, sillä nukumme teltassa ja kesäkuun yöt ovat viileitä. Kesällä tarvitaan myös sadevarusteet, eli kumisaappaat, sadehousut ja sadetakki tai -viitta. Kumisaappaiden on hyvä olla paitsi ehjät, myös niin isot, että niihin mahtuu villasukat. Vettähylkivät tuulitakit ja vastaavat eivät yleensä pidä vettä kauaa kovalla sateella.

 

Lasten talvileirit

 

Talvileireillä nukutaan sisätiloissa, joten makuupussin ei tarvitse olla kovin lämmin. Vaatteiden sen sijaan pitää olla niin lämpimät että niillä tarkenee olla ulkona pidemmänkin ajan. Kenkien on syytä olla lämpimät ja tarpeeksi isot, jotta niihin mahtuu villasukat tai kahdetkin. Talvileirillekin kannattaa ottaa toisiksi kengiksi kumisaappaat, koska Etelä-Suomen talvi on joskus kosteanlainen. Sisätossutkin ovat mukavat.