Vantaan Luonnonystävät
Mechelininkatu 36
00260 Helsinki

Puhelin: 050 407 2969
Sähköposti: toimisto@valu.fi

ETUSIVU

YHDISTYS

AJANKOHTAISTA

LUONTOKERHOT

LUONTOLEIRIT

Usein kysyttyä
Ohjaajaksi

SÄHKÖPOSTILISTAT

T-PAIDAT

LUONTOLEIRIOHJAAJAKSI

 

Oletko kasvanut yli lastenleiri-iästä?
Ei hätää. Hae töihin VaLun luontoleirille!

 

LEIRITYÖNTEKIJÄHAKU kesäksi 2013 on käynnissä!

 

VaLu työllistää ison joukon reippaita nuoria leirityöntekijöitä taas tulevana kesänä. Haemme leirinjohtajia, -ohjaajia, apuohjaajia ja leirikokkeja. Tarkat kuvaukset työtehtävistä sekä ohjeet hakemiseen löydät piirin nettisivulta: www.luontoliitto.fi/lup/leirille_töihin_2013


HUOM! Johtajien haun deadline on 5.3, muiden 15.3.!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


 

Miten pääsen ohjaajaksi VaLun lastenleirille?

 

Leiriohjaajaksi otamme yli 15-vuotiaita lapsista ja luonnosta kiinnostuneita nuoria ja aikuisia. Eduksi ovat luontoleiri- ja -kerhokokemus sekä Luonto-Liiton leirinohjaajakurssin käyminen. Talvileirien ohjaajat ovat haussa yleensä marraskuussa ja kesäleirien ohjaajat helmi-maaliskuussa, joten silloin kannattaa lähettää hakemus. Voit myös soitella toimistolle asiasta.

 

Kenestä voi tulla apuohjaaja VaLun lastenleirille?

 

Apuohjaajaksi voi tulla yläasteikäinen tai vanhempi nuori. Aiempi leirikokemus ei ole välttämätöntä, tärkeämpää on olla kiinnostunut lapsista ja luonnosta. Kannattaa olla oma-aloitteinen ja ottaa itse yhteyttä toimistolle!

 

Mitä eroa on apuohjaajalla ja ohjaajalla?

 

Leiriläisten näkökulmasta ei välttämättä mitään (paitsi että apuohjaajilla kasvaa harvemmin parta). Molemmat osallistuvat yhtä lailla leirin vetämiseen, mutta ohjaajat ovat mukana myös suunnittelussa alusta asti. Apuohjaajille emme valitettavasti voi maksaa palkkaa, mutta matka- ym. kulut toki korvataan. Leirillä saa myös tietenkin ilmaiset ruuat ja majoituksen sekä tietenkin arvokkaita muistoja ja kokemuksia.

 

Miten leiriohjaajat valitaan?

 

Aiempi kokemus luontoleirin tai -kerhon vetämisestä sekä Luonto-Liiton leirinohjaajakurssin käyminen ovat eduksi, kun haluat töihin VaLun luontoleirille. Monet leiriohjaajamme ovatkin hankkineet kannuksensa apuohjaajana. Myös erityistaidoista (ensiapu, soittotaidot, luonnontuntemus) voi olla hyötyä. Kaikilla leireillä tarvitaan täysi-ikäisiä ohjaajia, joten ikäkin voi vaikuttaa valintaan, joskus myös sukupuoli.

 

Millainen on hyvä leiriohjaajahakemus?

 

Leirityöntekijäksi haetan nettilomakkeella, joka löytyy Luonto-Liiton Uudenmaan piirin nettisivulta (www.luontoliitto.fi/lup) haun ollessa käynnissä. Hyvästä hakemuksesta selviää, miksi hakija olisi hyvä leiriohjaaja. Kerro siis lyhyesti ja ytimekkäästi miksi haluaisit ohjaajaksi VaLun luontoleirille, aiemmasta leirikokemuksestasi ja erityistaidoistasi. Kerro myös, jos olet käynyt Luonto-Liiton leirinohjaajakurssin tai jos sinulla on muuta leirinvetokokemusta. 

 

Minua ei valittu leiriohjaajaksi.

 

Entäs nyt? Älä lannistu, vaan yritä ensi vuonna uudelleen! Kannattaa myös kysyä pääsisitkö apuohjaajaksi (luultavasti pääset). Myös muiden Luonto-Liiton piirien leireille haetaan ohjaajia, joten kannattaa seurata esimerkiksi Luonto-Liiton www-sivuja .

Leiri- ja kerhonohjaajakurssien ajat ja paikat löytyvät helpoimmin osoitteesta http://www.luontoliitto.fi/kalenteri/cal_week.php tai kysymällä toimistoltamme. Luonnontuntemustaanhan voi kehittää ympäri vuoden retkeilemällä ja liikkumalla luonnossa tai vaikka osallistumalla VaLun luontoaiheisiin toimintailtoihin.